Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 2 maart 2014

D66 hands over English language campaign flyer to expat community

Een groot deel van de Wassenaarse bevolking heeft niet de Nederlandse nationaliteit, de “expat” bevolking. Sommigen daarvan, zoals ambassadepersoneel, blijven maar een paar jaar in Nederland. Een groot aantal woont echter al lange tijd in Nederland en hebben dan ook recht om te stemmen in de lokale verkiezingen. D66 hecht eraan dat ook deze expat community wordt betrokken bij het lokale beleid; de maatregelen voor verkeer, onderwijs, veiligheid, winkelen etc. treft hen immers net zo goed. Daarom heeft D66 lijsttrekker Eva van Rijen-Kernkamp op 1 maart een Engelstalige samenvatting van het verkiezingsprogramma aangeboden aan expat Bonnie Clapp. De lokatie hiervoor was, heel passend, Kelly’s expat shopping aan de Luifelbaan 50 te Wassenaar. Deze Engelstalige samenvatting vindt u onder publicaties.

= = = = = =

A large part of the population in Wassenaar doesn’t have the Dutch nationality, the “expat” community. Some of those, such as embassy personnel, only stay for a few years; others however spend many years here. Citizens of EU member states have the right to vote for local elections. Nationals from non EU member states are eligible to vote after a legitimate stay in the Netherlands of minimal 5 years.

D66 wants to include the expat community in local policy making; any measures relating to traffic management, safety & security, education, shopping etc. affect them as much as anyone else. It is for this reason that on March 1, local party leader Eva van Rijen-Kernkamp handed over an English language summary of the election programme to expat Mrs. Bonnie Clapp. The location, fittingly, was Kelly’s expat shopping at the Luifelbaan 50 in Wassenaar. You can find this summary under publicaties.