Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 15 mei 2016

Maak kennis met Freddy

We hebben Freddy gevraagd om zichzelf even voor te stellen op deze website: hieronder een korte impressie!

Ik ben 44 jaar en afgestudeerd in de Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Ik ben getrouwd met Mariëlle en we hebben vier kinderen, Marjolein (12), Susanne (11), Fenneke (9) en Thijmen (6). In mijn vrije tijd speel ik squash, fiets ik graag, fluit hockeywedstrijden bij mijn dochters en ben ik een groot muziekliefhebber.

Mijn eerste kennismaking met politiek was op de lagere school. Op de basisschool nam ik deel aan een project om een speeltuin te ontwerpen. We werden door de wethouder op het gemeentehuis in Rotterdam ontvangen en opnames voor het School TV Weekjournaal werden gemaakt. Een mooie ervaring, maar toch duurde het nog een aantal jaar voor ik mijn eerste stappen in het openbare bestuur zette.

Sinds 1997 ben ik lid van D66. Ik woonde nog in Rotterdam en ongeveer een jaar later werd ik secretaris van de deelafdeling Hillegersberg-Schiebroek. Nadat ik Mariëlle ontmoette ben ik naar Voorschoten verhuisd. Daar werd ik lijsttrekker voor D66 Voorschoten bij de raadsverkiezingen.

In 2010 werd ik benoemd als Wethouder Ruimte, Wonen en Financiën. Het toenmalige college bestond uit twee wethouders. Mijn portefeuille bestond uit Financiën, Ruimtelijke Ordening, Milieu, Accommodatiebeleid, Verkeer (waaronder de RijnlandRoute), Groenstructuur en Woningbouw. Als wethouder was ik tevens eerste locoburgemeester, lid van het DB Werkorganisatie Duivenvoorde, lid van het DB Pact van Duivenvoorde, lidvan het AB BSGR en plaatsvervangend lid van het AB Holland Rijnland.

De ervaring in Voorschoten komt mij nu van pas om in Wassenaar. Mijn nieuwe portefeuille heeft veel overeenkomsten met de portefeuille die ik in Voorschoten had. De gemeente Wassenaar is mij natuurlijk niet onbekend, want de samenwerking met college en raad was in mijn periode als wethouder uitstekend. De Werkorganisatie Duivenvoorde ken ik ook. Ik kijk uit naar de hernieuwde samenwerking met iedereen in Wassenaar.