Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 15 september 2016

Lezing Petra Stienen in de bibliotheek Wassenaar

In november gaat de landelijke bibliotheekcampagne Nederland Leest weer van start. Het thema van deze campagne is dit jaar Democratie. De campagne wil Nederland niet alleen aan het lezen zetten, maar ook aan het debatteren.

Daarom heeft de Bibliotheek Wassenaar deze maand Petra Stienen uitgenodigd . Stienen is Eerste Kamerlid voor D66, Arabiste en Publiciste. Zij houdt zich al jaren bezig met de vraag ‘hoe om te gaan met het verschil in onze samenleving’. Met haar ervaring als voormalig diplomaat in de Arabische wereld ( ze werkte op de Nederlandse Ambassades van o.a. Egypte en Syrie)draagt ze bij aan de discussie en wederzijdse beeldvorming tussen het westen en h et oosten, mensenrechten, omgang met verschillen en leiderschap in de 21ste eeuw. Tijdens de lezing op 24 november zal ze ook vragen beantwoorden op basis van haar drie boeken:

Dromen van een Arabische lente (2008)
Het andere Arabische geluid (2012)
Terug naar de Donderberg (2015)

voor deze lezing dien je kaarten te reserveren bij de bibliotheek! Leden 10 euro, niet leden 12.