Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 2 juli 2018

Kennismaken met onze kandidaat-wethouder: Lia de Ridder

Vandaag, 2 juli 2018, is rond 16.00 uur het coalitieakkoord ondertekend – daarover elders meer. Vervolgens zijn de kandidaat-wethouders aan publiek en pers voorgesteld. Een van hen is van D66 signatuur: Lia de Ridder. Bestuur en fractie zijn heel blij dat zij zich hieronder aan jullie wil voorstellen. Lia zal morgenavond in de raad worden geinstalleerd met haar 4 collegae. Welkom Lia! 

Kennismaken met Lia de Ridder

Geboren en getogen in Noordwijk, met basketbal als grootste hobby ben ik op mijn 18e verhuisd naar Amsterdam om te studeren. Met wat werkervaring en een afgeronde studie economische geografie op zak ben ik in in 1992 getrouwd en naar Zambia vertrokken voor ontwikkelingswerk. Veel levenservaring en twee kinderen rijker belandde ik enkele jaren later in Groningen, waar ik al snel actief lid werd van D66. Eerst in het afdelingsbestuur, vanaf 1999 in de Statenfractie. Weer terug in de Randstad kreeg ik de gelegenheid waardevolle ervaring op te doen als fractiemedewerker bij de tweede Kamerfractie en als landelijk campagneleider voor de provinciale statencampagne van 2003.
Na dat jaar ben ik mij gaan richten op de lokale politiek. Eerst als D66-afdelingsvoorzitter en vervolgens als lijsttrekker en fractievoorzitter van progressief Oegstgeest. Daarna als wethouder in achtereenvolgens Oegstgeest, Blaricum, Bussum en Leidschendam-Voorburg.

Ik heb gemerkt dat ik in het wethouderschap al mijn eerder opgedane ervaring -als adviseur, onderzoeker, projectleider, docent en vrijwilliger- kwijt kan. Wat me daarnaast aantrekt in het lokale openbaar bestuur is het bijdragen aan concrete duurzame oplossingen voor actuele lokale vraagstukken. Daarvoor moet je met mensen in gesprek om te zien wie wat kan bijdragen. Vaak lukt het om met verschillende partijen een gezamenlijk nagestreefd doel te bereiken. Van zulke momenten word ik blij. Daar zet ik ik me graag voor in.

Lia is door D66 voorgedragen als wethouder op het Sociaal Domein (deel A), met in portefeuille Onderwijs, Duurzaamheid, Burgerparticipatie, Cultuur en Ouderenzorg.  Meer hierover kunt u lezen in het Coalitieakkoord het 2018-2022, ‘Wassenaar: Zelfstandig en Verantwoordelijk’ (op de website van de gemeente)