Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 23 april 2019

D66 werkt aan een Europa dat draait op schone energie

Vervuiling stopt niet bij de grens. Een schone, duurzame economie is bij uitstek een Europees thema. Europa moet de vervuiler laten betalen en oplossingen ondersteunen die bijdragen aan een schone economie. Daarom willen we strenge doelstellingen met betere controle voor natuur, schone lucht, schone energie en schoon water.

De strijd tegen klimaatverandering en de stap naar een circulaire economie vragen meer dan ooit om het bundelen van alle Europese krachten. De afgelopen decennia speelde Europa een leidende rol in het oplossen van milieuproblemen. Het is nu tijd om de overgang naar volledig schone energie door te zetten. Met CO2-vrije industriële productie, duurzame landbouw en een circulaire grondstoffenstroom. Wij willen dat Europa zich richt op kansen voor groei en innovatie, zodat alle Europeanen hiervan de vruchten plukken, nu en in de toekomst.

D66 wil diegenen die het voortouw nemen ondersteunen. We moeten lidstaten die duurzame groei vertragen in beweging brengen en voorlopers ruimte geven om onderling verdergaande afspraken te maken. Afspraken om het Parijs-akkoord te vertalen naar concrete maatregelen.