Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 7 oktober 2019

D66 DDDDiscussieert over klimaatbeleid

Nu het landelijk klimaatakkoord er ligt, komt de fase waarin het ècht spannend wordt: uiterlijk in 2021 moet iedere gemeente voor elke wijk aangeven welke keuzes er gemaakt worden voor de warmtevoorziening van de toekomst. De komende maanden wordt besloten hoe de energietransitie in onze buurten en in onze huizen er uit gaat zien.

D66 hoort graag wat u belangrijk vindt.

Omdat de energietransitie veel te groot en complex is om binnen gemeentegrenzen op te lossen, worden door het hele land regionale energiestrategieën ontwikkeld. In onze regio doen we dat samen met 22 omliggende gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Op woensdagavond 16 oktober organiseren de D66 gemeenteraadsfracties van Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten een avond om met elkaar over dit onderwerp in gesprek te gaan. We doen dat onder de noemer van de succesvolle D66 Duivenvoorde Discussie & Debat-reeks, ofwel DDDD.

De avond begint met een lezing van Coen Brummer, de directeur van de Mr. Hans van Mierlo Stichting, de landelijke denktank van D66. Brummer vertelt over de beginselen van het sociaal-liberalisme, waarin zowel democratie, kansengelijkheid en toekomstvaste keuzes centraal staan.Maar wat als deze idealen met elkaar kunnen botsen, bijvoorbeeld bij het voeren van klimaatbeleid?

Daarna gaan de specialisten uit gemeenteraadsfracties van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar aan de hand van stellingen in discussie met de zaal. Om duidelijk te krijgen wat u in de Regionale Energie Strategie terug wilt zien.

D66 leden en andere belangstellenden zijn van harte welkom op woensdag 16 oktober om 20:00 in de raadszaal van Huize Swaensteijn, Herenstraat 72, Voorburg (inloop vanaf 19:30.)