Steun ons en help Nederland vooruit

Fred Sanders

Kandidaat nr.15 GR2018, op het moment Commissielid Bestuur en Middelen

Wassenaar

‘ Inderdaad, de Heintje Davids van D66 Wassenaar’. Fred Sanders is op 22 september 2014 geïnstalleerd als commissielid (Burgerraadslid)  bij de Gemeenteraad van Wassenaar. Hij geeft toe dat hij nog steeds geen zin heeft om echt afscheid te nemen van de actieve Wassenaarse D66-politiek. Hij vertelt:

‘ Ik loop zeker al een tijdje mee. De eerste keer dat ik mocht stemmen, in 1966, was D66 nog niet van de partij. Ik heb toen een voorkeurstem uitgebracht op Hans Gruijters, die al bezig was D66 op te richten maar nog op de VVD-lijst voor Provinciale Staten stond. Maar zo lang als D66 bestaat heb ik erop gestemd. Als lid ben ik geworven door mijn vrouw Annelie, die afdelingssecretaris was. In 1980, toen ik ging werken als ambtenaar bij EZ; voor die tijd was ik journalist en ik vond dat je dan geen partijlid kon zijn.

In de gemeenteraad kwam ik in 1991, als opvolger van Rudi Nieuwenhoven. Sindsdien, met een onderbreking van vier jaar (ik geloof 1998-2002, maar dat weet ik niet zeker meer) steeds in de Raad gebleven, grotendeels samen met Anton de Vries. In 2010 wethouder geworden, op zich een mooie tijd. Helaas sneuvelde het college eind 2012, we vielen over het fietstunneltje (dat er nu overigens mooi bij ligt).

 

 

Meer van Fred Sanders