Steun ons en help Nederland vooruit

Lia de Ridder

Wethouder Duurzaamheid en Participatie, Zorg en Volkshuisvesting, Onderwijs en Cultuur.

56 jaar

Voorburg

Geboren en getogen in Noordwijk, met basketbal als grootste hobby ben ik op mijn 18e verhuisd naar Amsterdam om te studeren. Met wat werkervaring en een afgeronde studie economische geografie op zak ben ik in in 1992 getrouwd en naar Zambia vertrokken voor ontwikkelingswerk. Veel levenservaring en twee kinderen rijker belandde ik enkele jaren later in Groningen, waar ik al snel actief lid werd van D66. Eerst in het afdelingsbestuur, vanaf 1999 in de Statenfractie. Weer terug in de Randstad kreeg ik de gelegenheid waardevolle ervaring op te doen als fractiemedewerker bij de tweede Kamerfractie en als landelijk campagneleider voor de provinciale statencampagne van 2003.

Na dat jaar ben ik mij gaan richten op de lokale politiek. Eerst als D66-afdelingsvoorzitter en vervolgens als lijsttrekker en fractievoorzitter van progressief Oegstgeest. Daarna als wethouder in achtereenvolgens Oegstgeest, Blaricum, Bussum en Leidschendam-Voorburg.

Ik heb gemerkt dat ik in het wethouderschap al mijn eerder opgedane ervaring -als adviseur, onderzoeker, projectleider, docent en vrijwilliger- kwijt kan. Wat me daarnaast aantrekt in het lokale openbaar bestuur is het bijdragen aan concrete duurzame oplossingen voor actuele lokale vraagstukken. Daarvoor moet je met mensen in gesprek om te zien wie wat kan bijdragen. Vaak lukt het om met verschillende partijen een gezamenlijk nagestreefd doel te bereiken. Van zulke momenten word ik blij. Daar zet ik ik me graag voor in.

Meer van Lia de Ridder