Steun ons en help Nederland vooruit

Tessa Schalm-Beek

Kandidaat nr.4 GR2018

Wassenaar

Ik wil me inzetten voor de lokale economie, de jeugd van Wassenaar en onze cultuur- en sportvoorzieningen.

Sinds 2002 woon ik in Wassenaar. Ik werk bij de Autoriteit Consument en Markt in Den Haag. De toezichthouder voor consumentenbescherming en eerlijke concurrentie in Nederland. Ik ben daar manager van de ACM Academie. Ik hou me dagelijks bezig met het interne leren & ontwikkelen. Onderwijs heeft dan ook mijn speciale interesse, ook binnen Wassenaar. Ik ben getrouwd en moeder van drie kinderen die alle in Wassenaar op school zitten. Er is op het gebied van onderwijs veel bereikt door D66 de afgelopen jaren. Maar dit blijft aandacht nodig houden en kan altijd beter! Bijvoorbeeld de ontwikkeling van de Talentenschool en de aansluiting tussen scholen en de sportieve en creatieve voorzieningen in ons dorp.

Hiervoor werkte ik o.a. bij het Ministerie van Economische Zaken, Cordaid en Sanoma. Ik ben van huis uit bedrijfseconoom. Ik wil me dan ook graag inzetten voor de ondernemers van Wassenaar. Momenteel heeft D66 een wethouder van Financiën en Economische Zaken in Wassenaar. Een belangrijke portefeuille. Voor mij blijft een belangrijk economisch thema, ook in de komende raadsperiode, het lokale ondernemerschap. Door nieuwe projecten, bijvoorbeeld voor de inrichting van het Havengebied, wil ik eraan bijdragen dat lokale ondernemers de ruimte krijgen.

Ik hou van het bezoeken van toneel- en cabaretvoorstellingen. Ik wil me er daarom voor inzetten dat we in Wassenaar de Warenar kunnen behouden. Het culturele aanbod dat zij biedt is uniek en een verrijking voor ons dorp.

 Kansen bieden aan jeugd, ondernemers en cultuur is belangrijk voor D66. Maar net zo belangrijk vind ik aandacht voor onze ouderen. Ik ga voor goede zorg waarbij mensen in hun waarde worden gelaten en elk individu zoveel mogelijk zelf kan kiezen.

Meer van Tessa Schalm-Beek